Talonrakennuksen alkeet amatööreille

Volvo Penta vetolaitteet kannattaa huoltaa säännöllisesti

Veneisiin on tarjolla monenlaisia moottoreita. Mukavan veneilyn kannalta on tärkeää, että moottori on laadukas ja hyvin huollettu, valittiinpa veneeseen minkä tyyppinen moottori tahansa. Monet valitsevat veneeseen perävetolaitteen, jollaisia ovat myös Volvo Penta vetolaitteet. Tällä kertaa blogissa aiheena veneen perämoottorin huolto ja mitä kannattaa varmistaa moottorista ennen veneen vesille laskua. Mukavaa, kun olet löytänyt blogin pariin ja toivottavasti löydät täältä hyödyllistä tietoa aiheesta.

Veneen moottorityypin valinta

Veneissä on erilaisia perämoottoreita ja se kannattaa valita omien tarpeiden ja mieltymysten mukaisesti. Perävetolaitteen etuina on esimerkiksi se, että niillä voi ajaa matalammassa vedessä kuin esimerkiksi akselivetoisilla moottoreilla, perävetolaite voidaan sijoittaa veneen kannen alle, jolloin veneen salongissa on pienempi melutaso. Vetolaitteissa on myös etuna helppo hallittavuus. Hyvä huolto pitää vetolaitteen hyvässä toimintakunnossa ja osan huoltotoimenpiteistä voi tehdä myös itse.

Veneen perämoottori ja Volvo Penta vetolaitteet kannattaa huoltaa säännöllisesti

Kaikki veneiden moottorit kannattaa huollattaa säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti ja niiden huolto-ohjeista kannattaa tarkistaa tarkat huolto-ohjeet. Täydellistä huoltoa varten vetolaite irrotetaan yleensä kokonaan, mutta pienempiä huoltotoimenpiteitä voi tehdä myös vetolaitteen ollessa kiinni veneessä. Täydellisen huollon voi myös antaa ammattilaisen tehtäväksi, mutta on olemassa kevyempiä huoltotoimenpiteitä, joiden avulla voita varmistaa vetolaiteen parhaan toimintakyvyn isompien huoltojen välillä. Perävetolaitteet, kuten esimerkiksi Volvo Penta vetolaitteet ovat yleensä myös polttoainetaloudellisia, kun ne ovat hyvin huollettu. Volvo Penta vetolaitteet tarjoaa esimerkiksi S-Marin Oy.

Mitä huoltotoimenpiteitä voi tehdä itse vetolaitteelle?

Kun vene otetaan käyttöön talvisäilytyksestä, kannattaa ennen vesille laskemista tarkistaa, että vetolaite on kunnossa. Moottorin letkuista ja johdoista on hyvä tarkistaa, että ne ovat kunnolla kiinni ja vaihtaa koneen moottoriöljy ja öljynsuodatin. Koneen termostaatit kannattaa puhdistaa ja vaihtaa polttoainesuodatin. Veneen peräöljy ja öljyruuvin tiivisteet kannattaa vaihtaa sekä myös tarkistaa öljyn väri, joka paljastaa sen, onko tiivisteissä vuotoa ja pääseekö öljyn sekaan vettä. Jos öljyn sekaan pääsee vettä, kannattaa tarkistaa potkuriakselin tiivisteet ja vaihtaa ne tarvittaessa. Sytytystulppien kunto on myös hyvä tarkistaa ja vaihtaa ne uusiin säännöllisin väliajoin. Potkurin voi irrottaa ja tarkistaa sen saksinokan kunnon, ettei sen ympärille ole kiertynyt siimaa tai muuta roskaa. Polttoainetankki on myös hyvä tarkistaa.


jaa