Talonrakennuksen alkeet amatööreille

Kylpyhuoneremontti - herätä kylpyhuoneesi sen täyteen potentiaaliin

Kylpyhuoneen saneeraus on yksi kodin isoimpia investointeja. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on kylpyhuoneremontti. Tummat sävyt ja erilaiset värikkäät yksityiskohdat ovat tällä hetkellä erityisen suosittuja elementtejä kylpyhuoneissa. Suihkujen ja hanojen osalta kulta, kupari ja muut metallisävyt sekä mattamusta ovat suosittuja värejä. Tänä päivänä myös koteihin halutaan spa-osaston tunnelmaa, joten sadesuihkuista on myös tulossa lähes vakiovaruste useimmissa uusissa kylpyhuoneissa. Saatavana on sekä neliönmuotoisia että pyöreitä malleja.

Kylpyhuoneremontti voidaan aloittaa pienistä muutoksista

Kylpyhuoneen valaistus on tärkeä osa kylpyhuonetta, ja siihen olisi myös panostettava remontin yhteydessä. Erilaiset valaistusratkaisut voivat antaa tunnelmaa sekä tarpeellista yleisvalaistusta kylpyhuoneeseen. Aina ei siis ole tarpeen tehdä täydellistä kylpyhuoneremonttia – sillä voit myös päivittää vanhaa kylpyhuonetta erilaisilla viimeistelytekniikoilla, kuten saumatussilla tai maalaamalla laatat tai sisustustarroilla. Pelkästään kalusteiden, lavuaarien, hanojen tai suihkujen vaihtaminen voi antaa kylpyhuoneellesi uuden ilmeen nopeasti ja helposti.

Kiinnitä huomiota myös materiaalivalintoihisi, sillä ne voivat vaikuttaa suuresti remontin kustannuksiin. Varmista kuitenkin, että otat huomioon myös kestävyyden, sillä halvemmat ratkaisut kylpyhuone saneerauksessa eivät välttämättä kestä kosteutta ja aikaa.  

Vai olisiko sittenkin aika isommalle remontille?

Olipa kyseessä sitten pieni pintaremontti tai suuri kylpyhuoneremontti, voit kilpailuttaa kylpyhuoneremonttisi ja löytää asiantuntevan urakoitsijan. Erityisesti suurempiin remontteihin suosittelemme ammattilaisia, jotta lopputulos olisi hyvä ja turvallinen. Valitettavasti kylpyhuoneremontin aikana asunnossa ei yleensä voida asua, tästä syystä moni siirtää jatkuvasti kylpyhuoneremonttia tulevaisuuteen. Kylpyhuoneremontti kestää keskimäärin 2-4 viikkoa ja remontin kesto riippuu luonnollisesti remontin laajuudesta sekä tarpeellisten töiden monimutkaisuudesta. Jos saneeraukseen liittyy purkutöitä tai kuivatustöitä, remontin kesto voi olla huomattavasti pidempi.

Jos olet pitkään asunut samassa asunnossa, on välillä hankalaa ajatella miten erilainen tila kylpyhuoneestasi voidaan tehdä asiantuntevan remontoijan käsissä. Kylpyhuoneremontti kannattaakin antaa suosiolla ammattilaisen tehtäväksi, sillä jos jokin menee pieleen voi edessä olla isompi remontti kosteusvaurioiden takia. Myös kylpyhuoneremontin suunnittelu tulisi tehdä kokeneen ammattilaisen kanssa, joka tuntee hyväksi havaitut ja toimivat ratkaisut. Ammattitaitoinen suunnittelija ottaa huomioon tekniset ominaisuudet, visuaalisen ilmeen, valaistuksen ja lämmityksen sekä pystyy sovittamaan mieltymyksesi laadukkaisiin ratkaisuihin. Apua tähän tarjoaa esimerkiksi Remontti Rex Oy.


jaa