Talonrakennuksen alkeet amatööreille

Vesikaton remontointi kannattaa tehdä säännöllisesti

Vesikaton remontointi on iso projekti, mutta se kannattaa tehdä hyvissä ajoin, oikeastaan jo ennen kuin ongelmia ilmenee. Kattoremontin tarvetta ei aina voi laskea pelkästään sen käyttöiän mukaan, koska hyvin huollettuna katon käyttöikä voi olla pidempi. Yleensä omakotitalon katon remontointi on aiheellinen noin 30 vuoden välein. Ulkoisia merkkejä kattoremontin tarpeesta ovat, jos katto näyttää kuluneelta, siinä on vikoja tai se vuotaa, katon rakenteissa on kosteutta ja ilma ei kierrä niin, että katto tuulettuisi tarpeeksi. Myös jos katossa on painaumia tai siihen muodostuu jäätä talvella, kannattaa asia tutkituttaa. Remontin tarpeen kartoituksessa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Kannattaa myös muistaa, että kaikkiin katon ongelmiin kannattaa puuttua ajoissa, jotta vältyttäisiin suuremmilta vioilta, jotka vaativat isompaa remontti ja tulevat siten myös kalliimmaksi.

Omakotitalon katon remontointi vaatii ammattitaitoa

Kattoa kannattaa ylläpitää hyvin huoltamalla sitä säännöllisesti ja myös teettämällä säännöllisesti kuntotarkastus, jossa tarkistetaan rakenteisen ja sadevesijärjestelmän toimivuus. Katto tulisi myös pitää mahdollisimman puhtaana roskista, lehdistä ja sammaleesta, koska ne voivat aiheuttaa kosteusongelmia. Erilaisia kattotyyppejä huolletaan eri tavoin. Huopa- ja tiilikattoon alkaa yleensä ajan myötä kasvamaan sammalta ja sienikasvustoa. Peltikatto on helppo puhdistaa, mutta se saattaa alkaa ruostumaan, joten sitä kannattaa maalata säännöllisesti. Kun katon kuntotarkastuksen teettää vuosittain, saa varmuuden siitä, että katto on kunnossa. Ammattilaisen tekemä vuosittainen huolto myös lisää katon käyttöikää ja mahdolliset ongelmat huomataan silloin myös ajoissa. Hyvin ylläpidetty ja huollettu katto on myös olennainen osa talon ulkonäköä ja se vaikuttaa suoraan myös talon arvon säilymiseen.

Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet asiat

Kattoremontin hinta riippuu monesta asiasta. Siihen vaikuttavat esimerkiksi katon pinta-ala, sen materiaali, jyrkkyysaste ja korkeus. Hintaan vaikuttaa myös se, minkälaista välineistöä sen toteuttamiseen tarvitaan, esimerkiksi telineiden ja henkilönostimien tarve nostaa kuluja. Myös talon sijainnilla ja katon kunnolla ja remontin tarpeen laajuudella on vaikutusta hintaan. Yleensä ajoissa tehdyt korjaukset säästävät suuremmilta saneeraus tarpeilta. Kun omakotitalon vesikaton remontointi on ajankohtainen, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntevaan ja luotettavaan asiantuntijaan, parhaan ja kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Reecon Oy on apunasi vesikaton remontoinnissa!


jaa