Talonrakennuksen alkeet amatööreille

Lasista voidaan valmistaa niin suihkuseinä, sohvapöytä kuin koriste-esineetkin

Mukavaa, että olet löytänyt blogini pariin. Tällä kertaa aiheenani on lasin käyttäminen sisustus- ja rakennuselementeissä. Lasi on kaunis ja klassinen valinta moniin eri tarkoituksiin. Lasinen suihkuseinä viimeistelee kylpyhuoneen, lasipöytä tuo keveyttä olohuoneen sisustukseen ja lasiset seinät ja suuret ikkunat päästävät lävitseen paljon upeaa luonnonvaloa. Toivotan sinulle mieluisaa lukuhetkeä.

Suuret ikkunat takaavat valoisan kodin

Moni meistä haaveilee kodista, jossa on suuret ikkunat. Eikä suotta, sillä luonnonvalo on valon kaunein muoto ja mitä suuremmat ikkunat sitä enemmän voimme nauttia valosta. Toki suurissa ikkunoissa on myös omat haasteensa. Lämpimissä maissa talo kuumenee nopeasti, jos ikkunat päästävät paljon auringonvaloa sisään. Kylmissä maissa ikkunat tulee eristää todella hyvin, ettei niistä vedä sisään kylmää ilmaa. Ikkunoiden suunnittelemiseen ja toteuttamiseen kannattaa siis ottaa mukaan alan asiantuntija, joka osaa ottaa erilaiset tekijät huomioon. Näin voit punnita suurten ikkunoiden ja lasisten seinien etuja ja haittapuolia ennen rakennuttamista.

Ylellisyyttä kodin kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneessa lasi tuo ylellistä tunnelmaa. Muovisen tai kankaisen suihkuverhon sijaan lasinen suihkuseinä antaa aivan erilaisen tunnelman, vaikka huoneen muut osat pysyisivät samoina. Kiinteä seinä on myös huomattavasti kestävämpi vaihtoehto ja helppo pitää puhtaana. Samalla takaat siis sekä tyylikkään ulkonäön että hygienian. Kosteisiin tiloihin voidaan myös asentaa muita lasista tehtyjä seiniä ja tilanjakajia. Lasi päästää valoa kauniisti lävitseen, jolloin tila pysyy valoisana ja raikkaana. Lasitiilistä tehty seinä on ollut suosittu viime vuosina. Nykyään nähdään paljon myös kokonaan lasisella seinällä erotettuja saunaosastoja. Seiniä myy esimerkiksi Koillismaan Lasi.

Lasi on klassinen valinta myös sisustukseen

Kodin sisustuksessa voi niin ikään hyödyntää lasin tuomaa raikasta ja kevyttä ilmettä. Lasiset ovet pitävät melut ja vaikkapa ruoanlaitosta tulevat hajut poissa muista tiloista, mutta antavat valon läpäistä itsensä ja ylläpitävät näköyhteyden asunnon muihin osiin. Lasiovet erilaisissa kaapistoissa ovat kaunis yksityiskohta ja niiden taakse on mukava järjestellä kaikkein kauneimmat esineet aina kirjoista astioihin ja valokuviin. Lasista valmistetaan myös huonekaluja, enimmäkseen erilaisia sohvapöytiä. Lasin kanssa tulee vaalia varovaisuutta, sillä paksu ja kestäväkin lasi voi sirpaloitua tai kolhiintua, jos sitä ei käsitellä tarvittavalla varovaisuudella. Lasi on luonnollisesti suosittu materiaali myös astioissa, keittiövälineissä sekä koriste-esineissä.


jaa