Talonrakennuksen alkeet amatööreille

Sirotelattia ja muut betonilattiat kestävät kovaa kulutusta

Tämän kertaisessa blogissani kerron betonilattian tekemisestä ja sen eduista. Betonilattiaa kutsutaan myös nimellä sirotelattia. Betonilla on materiaalina monia etuja ja se onkin saavuttanut yhä suurempaa suosiota myös kotitalouksissa. Lue tästä vinkkini betonilattian suhteen!

Kovaa kulutusta kestävä lattia

Betonista tehdystä lattiasta on tulossa kotitalouksien suursuosikki. Se on jo aiemmin löytänyt tiensä varastorakennuksista ja parkkihalleista julkisten tilojen auloihin. Tämä, uutta trendiä edustava versio ei suinkaan ole samaa mallia kuin parkkihallien lattiat, vaan hiottuna, kiillotettuna ja maalattuna on betonilattiassa aivan omanlaisensa tunnelma.

Betonilattian etuja ovat sen kestävyys, lämmönjohtavuus ja kaikkialla saatavilla olevat materiaalit. Tämä lattiamateriaali on hygieeninen ja sisäilman kannalta hyvä valinta. Se kestää myös kosteutta aivan eri tavalla kuin vaikkapa puusta tehty lattia. Tällainen lattia on oiva valinta tiloihin, joissa kuljetaan ulkokengillä tai lemmikki- ja lapsiperheisiin, sillä se ei kulu eikä naarmuunnu samalla lailla kuin jotkin toiset lattiamateriaalit. Betonista tehty lattia on usein helppohoitoinen ja sen uudistaminen hiomalla ja pinnoittamalla on niin ikään mahdollista. Näin ollen hyvin tehty betonilattia voi säilyä käyttökunnossa vuosikymmeniä.

Sirote viimeistelee betonilattian

Sirotteella tarkoitetaan betonilattian erityistä pinnoittamista. Sirotelattia kestää kovaa kulutusta. Esimerkiksi Mastertop lattia kestää jopa nelinkertaista kulutusta normaaliin betonilattiaan verrattuna. Se onkin suosittu lattiamateriaali erityisesti teollisissa ja julkisissa tiloissa, kuten tehtaissa ja kauppakeskuksissa. Sirotteen ansiosta lattian ulkonäköä voidaan muokata omien mieltymysten mukaan. Sen väri ja kiilto-ominaisuudet voidaan valita laajasta valikoimasta. Sirote myös antaa suojaavan, pölyämättömän ja helposti puhdistettavan pinnan lattialle.

Luota rautaisen ammattilaisen työpanokseen

Betonilattian tekeminen ei ole aivan niin yksinkertaista kuin miltä se saattaa ensi alkuun kuulostaa. Sileän lopputuloksen aikaansaaminen vaatii ammattitaitoa, oikeita työvälineitä ja kärsivällisyyttä. Lattiaa ei tehdä yhdessä yössä vaan sen tekeminen saattaa vaatia jopa useamman viikon, sillä betonin tulee antaa kuivua kunnolla. Hitaalla kuivattamisella ehkäistään lattian halkeamista.

Myös lattian hiominen halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi ei ole ihan yksinkertaista ja siihenkin tarvitaan ammattilaisen välineet. Jos siis haaveilet betonilattiasta, suosittelen ehdottomasti ottamaan yhteyttä oman alueesi kokeneisiin tekijöihin. Tampereella sellainen on esimerkiksi Rakennuspalvelu Ihanamäki Oy.


jaa