Talonrakennuksen alkeet amatööreille

Kuinka löytää sopiva rakennusliike

Hyvän rakennusliikkeen valinta on tärkeä lähtökohta rakennusprojektin onnistumiselle. Valikoimaa löytyy ja siksi neuvot niiden valintaan sekä itse palvelun ostoon ovat tarpeen. Lähes jokainen rakennuttaa ja remontoi omaa asuntoaan tai taloaan jossain kohtaa elämäänsä. Aiheesta lisää tässä kirjoituksessa.

Varaa aikaa selvitystyöhön

Joku voisi ajatella, että rakennusliikkeen valinta olisi läpihuutojuttu. Se oikea liike vain valitaan ja sitten vaan aletaan hommiin. Asia kuitenkaan ole näin. Valintaan ja aloitukseen liittyy monta eri vaihetta kuten seuraavista kappaleista käy ilmi, joten varaathan tähän riittävästi aikaa ennen haluttua aloitusajankohtaa. Valinnan kohdalla haluat tehdä harkittuja päätöksiä, kun kyse on kummiskin arvokkaasta projektista. Selvitystyö myös poistaa paljon turhaa stressiä jatkossa.

Kilpailuta

Kun alat selvittää eri vaihtoehtoja, huomaat että alan yrityksiä on paljon. Saatat löytää useamman varteen otettavan vaihtoehdon. Tästä syystä kannattaa kilpailuttaa ja pyytää tarjoukset useammalta eri yritykseltä. Tämä voi säästää paljon. Muista kirjata ylös kaikki mahdolliset tiedot rakennusprojektista, jotta tarjoukset osataan tehdä tarkoiksi. Kun vertaat eri tarjouksia, varmistu siitä, että niissä on sama sisältö, jotta ne ovat varmasti vertailukelpoisia. Tarjouspyyntöjen teko on tehty nykyisin hyvin helpoksi ja lähes jokaisella yrityksellä on heidän nettisivuillaan yhteydenottokaavake.

Kuuntele muiden kokemuksia ja lue arvosteluja

Kun valitset liikkeitä, joille haluat lähettää tarjouspyynnöt tai tehdä valinnan niiden välillä joilta olet saanut jo tarjoukset, on suositeltavaa myös käydä lukemassa arvosteluja sekä kysellä tuttujen kokemuksia liikkeistä. Yleensä eri liikkeiden sivuilla on heidän aiempia töitä sekä erilaisilla arviosivustoilla voi tutustua myös asiakkaiden arvosteluihin. Katso myös referensseistä, että kyseisellä yrityksellä on nimenomaan kokemusta kyseenlaisesta projektista.

Tee sopimus

Kun sopiva tekijä on löytynyt, tulee tehdä asianmukaiset sopimukset. Sopimuksella vältetään epäselvyydet ja turhat riidat, kun on tarkkaan ylhäällä mitä on sovittu. Se on myöskin mustaa valkoisella, mistä molemmat voi myös tarkistaa sovitut asiat projektin aikana.

Kommunikoi projektin ajan

On myös tärkeää löytää tapa kommunikointiin projektin aikana. Joskus rakennusliike tarvitsee päätöksen johonkin toteutettavaan asiaan tai sinua kiinnostaa rakennustyön eteneminen. Sopikaa kanava, jossa viestitään, on se sitten sähköposti, viesti tai soittamalla. Yleensä rakentajalla onkin tapana pitää asiakasta ajan tasalla asioiden etenemisestä.

 

Lisää rakennusliikkeiden valinnasta voit lukea Veljet Mäkilä Oy:n sivuilta.


jaa