Talonrakennuksen alkeet amatööreille

Mitä ottaa huomioon keittiöremontit ja niiden suunnittelu

Monilla saattaa tulla keittiöremontit ajankohtaiseksi uuden asunnon oston yhteydessä tai muuten vain vanha keittiö on alkanut tympimään. Usein myös taloyhtiössä oleva putkiremppa on hyvä syy myös uusia keittiö. Mitä sitten olisi hyvä ottaa huomioon kun alkaa suunnittelemaan keittiöremonttia? Siitä lisää seuraavassa.

 

Tiedä mitä haluat uudelta keittiöltä

Kun lähdet suunnittelemaan keittiötä, kirjaa ylös sinulle tärkeimmät asiat mitkä ainaki haluat uudelta keittiöltäsi. Näitä asioita voivat olla esimerkiksi kuinka paljon työskentelytasoa tarvitset, onko paljolle hyllytilalle tarvetta, tykkäätkö tietyn mallisesta keittiöstä erityisesti. Sen lisäksi voi kerätä kuvia sellaisista keittiöistä, jotka miellyttävät silmääsi eniten. Tämän jälkeen on helppo kääntyä asiantuntijan puoleen ja he voivat antaa sinulle ehdotuksia listauksesi sekä toiveidesi perusteella. Voit myös käyttää tässä vaiheessa apuna erilaisia netissä olevia suunnitteluohjelmia.

 

Minkälaiset materiaalit

Materiaaleja on olemassa paljon niin keittiön kaapeissa, laatoissa kuin maaleissakin, ja tässä vaihtoehtoviidakossa voi olla vaikea tehdä valintoja. Siksi olisikin hyvä, että kerää kuvia asioista mitä on nähnyt aiemminkin ja eri liikkeissä voi sitten selvitellä mitä vaihtoehtoja niihin heiltä löytyy. On helpompi etsiä sopivaa tietyistä vaihtoehdoista kuin etsiä sopivaa kaikista mahdollisista vaihtoehdoista. Hyvä on myös muistaa, että usein joudutaan myös lattia uusimaan remontin yhteydessä.

 

Budjetoi ja kilpailuta

Ihan alkuun on hyvä tehdä budjetti remontin eri osille, muussa tapauksessa jo materiaalin hankintavaiheessa saattaa tulla tuhlattua liikaa. Ota myös huomioon kotitalousvähennys ja mitä voi tehdä itse mahdollisesti.

Urakoija kannattaa myös kilpailuttaa ja tätä varten onkin monia hyviä sivustoja, joista voi lähettää samalla monille tarjouspyyntöjä. Palvelu yleensä kertoo mitkä tiedot ovat oleellisia tarjouksen kannalta, jotta tarjouspyyntö tulee lähetettyä oikein.

 

Luvat kuntoon ja tarpeelliset ilmoitukset

Varmista, tarvitseeko keittiöremonttia varten hakea jotain rakennuslupaa, ja jos lupa tarvitaan, tulisi sen hakea remontin pääsuunnittelija. Jos asut kerrostalossa, ota yhteys isännöitsijään. Yleensä he tarvitsevat myös suunnitelman remontista piirrustuksineen. Muista olla heihin yhteydessä hyvissä ajoin ennen remonttia. Muista informoida taloyhtiötä myös muista mahdollisista muutoksista, jos esimerkiksi remontin aikataulu venyy. Kannattaa huomioida, että taloyhtiö perii tarvittaessa valvontakustannuksia, jotka on hyvä lisätä budjettiin myös. Keittiöremontteja Oulussa tarjoaa esimerkiksi: Oulun Remontti Idea Oy.


jaa